pondelok 30. apríla 2012

Tak sa ľudia, pozrite, čo policajní vyšetrovatelia v prípade trestného obvinenia Tatjany Šidlovej MUDr. Elenou Poloncovou vyšpekulovali!!! Alebo ako sa vyrábajú zo sťažovateľov zločinci a psychiatrickí pacienti z "úradnej moci".

Dňa 30. 4. 2012 som prišla na políciu na Komenského ul. v Liptovskom Mikuláši, aby som sa zúčastnila na výsluchu starostu obce Dúbrava Vladimíra Janičinu, ktorý je jedným z tých, ktorí usilovne "pomáhajú spravodlivosti"!

Ako som objavila pri nahliadnutí do spisu , tento iniciatívny ochranca zákona 25. 1. 2012 založil do spisu na mňa Správu o povesti, ktorú vyprodukoval na moju osobu. Správu plnú lží a nezmyslov, ktoré zrejme získal zo spisu, pretože tam uvádza aj to, čo ma mňa popísala MUDr. Poloncová v znaleckom posudku.

"Pán" starosta na výsluch meškal, ale zato medzičasom vyskákal z poschodia vyšetrovateľ Stano  s jednou nohou v sadre.

Kým sa dostavil "pán" starosta, pozval ma vyšetrovateľ Urbanovič nahliadnuť do spisu. Skôr, ako som do spisu nahlliadla, predložil mi obálku s doručenkou - priznám sa, že som bola šokovaná.

Ešte viac po tom, keď som videla, že mi doručuje krátkou cestou uznesenie datované 27. 4. 2012 o tom, že priberá na vyšetrenie duševného stavu mňa ako obvinenej znalcov MUDr. Kosoírnskeho z Martina a MUDr. Stankoviča z psychiatrickej liečebne v  Sučanoch! Samozrejme, zase bez súčinnosti psychológa a imunológa - veď "oni" potrebujú zo mňa vyrobiť len duševne chorého človeka, ak by im náhodou nevyšlo trestné stíhanie, tak budú úspešní v tom, že sa ma zbavia zatvorením do psychiatrickej liečebne v Sučanoch!
Domnievam sa, že tento postup už majú dohodnutý.

Toto sú otázky, ku ktorým sa  majú znalci  MUDr. Kosorínsky a MUDr. Stankovič vyjadriť:


1. Zistiť a posúdiť, či obv. Tatjana Šidlová trpí v súčasnosti nejakou duševnou poruchou, ak áno, odkedy a akou?

2. Zistiť a posúdiť, či obv. Tatjana Šidlová trpela v čase spáchania skutku kladený jej za vinu, nejakou duševnou poruchou?

3. Posúdiť, či obv. Tatjana Šidlová v čase spáchania skutku mohla rozpoznať nebezpečenstvo svojho konania pre spoločnosť a či bola a je schopná ovládať svoje konanie?

4. Zistiť, či obv. Tatjana Šidlová chápe zmysel trestného konania, resp. či chápala zmysel trestného konania aj v čase spáchania skutkov?

5. V prípade zistenia duševnej poruchy posúdiť u obv. Tatjana Šidlová, či táto mala vplyv na jej rozpoznávaciu a ovládaciu schopnosť a do akej miery?

6. Zistiť závislosť obv. Tatjana Šidlová na alkohole a iných návykových látkach a či tieto majú vplyv na jej rozpoznávaciu alebo ovládaciu schopnosť?

7. Uviesť, či je jej pobyt na slobode nebezpečný.

8. Uviesť ostatné okolnosti zistené znalcami v priebehu vyšetrovania, ktoré sú dôležité pre objektívne posúdenie osobnosti obvinenej a pre posúdenie jej konania.

9. Aké opatrenia znalci navrhujú?


Síce proti uzneseniu môžem podať sťažnosť v lehote troch dní, ale sťažnosť nemá odkladný účinok!!!


Nuž, páni vyšetrovatelia si mohli ušetriť tú námahu a posielať ma na vyšetrenie až k dvom psychiatrom, pretože na tieto otázky môžem odpovedať aj sama!

A teda odpovedám takto:

ad 1. Žiadnou duševnou poruchou netrpím, okrem depresie, ktorá súvisí s ochorením CFIDS a tendofibromyalgia, pre ktoré som bola invalidizovaná pred 10 rokmi.

ad 2. Netrpela som v čase spáchania toho, čo vy označujete za "skutok" žiadnou poruchou - okrem pocitu bezmocnosti, že vy ako policajný orgán nekonáte v prípade môjho trestného oznámenia na MUDr. Poloncovú pre nepravdivý znalecký posudok.

ad 3. V čase páchania "skutku" - t. j. môjho verejného protestu proti podlosti MUDr. Poloncovej a nečinnosti polície som sa nedopúšťala žiadneho spoločensky nebezpečného konania - teda konania, ktoré by malo poškodzovať spoločnosť!
Vyjadrovala som len verejne svoj názor na konanie znalkyne, ktoré je amorálnym konaním aj z pohľadu iných súdnych ľudí, ktorí znalkyňu poznajú inak, ako sa prezentuje ako poškodená a ako ju vnímajú jej kolegovia, s ktorými má spoločné pracovisko v budove, ktorej  jednej polovice je vlastníčkou ona, a druhej polovice je vlastníkom MUDr. Šlepecký.
Vyhlasovať verejný protest - tichý, bez výtržností a  iných sprievodných javov, ktoré by mohli byť pokladané  za spoločensky nebezpečné konanie je účelovou interpretáciou policajných orgánov.
Už to, že som pokojne stála, a ani policajtke nekládla odpor pri zabezpečovaní dokumentácie k tomuto "skutku" ukazuje, že nie som spoločensky nebezpečný a kriminálny živel, akého sa zo mňa snažíte urobiť pre účely trestného stíhania, a ovládala som svoje konanie, keď som policajtke Čupkovej predložila aj písomnosti súvisiace s obsahom protestu na odfotografovanie, a ktoré ona do spisu nezaložila, lebo ich nepokladala za "s vecou súvisiace"!

ad 4. Zmysel trestného konania plne chápem - má jediný cieľ, a to dostať ma pred trestný súd a odsúdiť ma, aby konečne tí, ktorí páchajú podlosti a zneužívajú moc, mali pokoj od podobných osôb, akou som i ja.
Plne chápem, kam smeruje zabezpečovanie dôkazov k tomuto obvineniu - jednoznačne v neprospech môj!
Toto potvrdzuje aj postup vyšetrovateľov v prípade pod ČVS: ORP-295/OVK-LM-2011, ako aj ďalších zúčastnených orgánov, ktoré poskytujú vyšetrovateľom súčinnosť - prevedené do reči laikov,  " idú im  po ruke".

ad 5. Moja depresia zrejme nemala žiadny vplyv v danom momente na moju rozpoznávaciu a ovládaciu schopnosť.
Osobne nevidím vo zverejnení skutočností a vyjadrovaní názorov na verejnosti  na konanie znalkyne a nečinnosť polície žiadny prečin ani nič podobné, najmä ak mám k tomu dosť podporných dôkazov, ktoré nasvedčujú, že mnou uvádzané je pravdou.

ad 6. Závislosť na alkohole ani iných návykových látkach neuvádzala v posudku ani MUDr. Poloncová. Zmienka o probléme s alkoholom sa zrodila v jej hlave ako dezinterpretácia mnou povedaného u nej na vyšetrení.
Ani Vladimír Janičina, starosta obce Dúbrava vo svojej Správe o povesti vzťahujúcej sa k mojej osobe nespomína nič podobného, pretože mňa - na rozdiel od viacerých obyvateľov obce - nik vysedávať v krčme, ani vláčiť si domov denne fľaše alkoholu, ani opitú prichádzať z mesta, nik nevidel.

ad 7. Otázka položená znalcom, či je môj pobyt na slobode nebezpečný, je otázkou kapcióznou, a smeruje možno k tomu, aby sa znalci vyjadrili, že ma treba zatvoriť na prevýchovu do psychiatrickej liečebne - možno práve v Sučanoch!
Je absolútnou cielenou  nehoráznosťou zo strany vyšetrovateľa, že ma stavia do pozície kriminálnika - vraha, zlodeja, násilníka! Tých, a takých, ktorí behajú po slobode v tomto štáte bez obáv, že by boli z niečoho obvinení! Na rozdiel odo mňa.

ad 8. Čo už len za dôležité okolnosti na posúdenie môjho konania by mohli znalci zistiť?  Veď motiváciu môjho údajného prečinu ohovárania pokojne mohli orgány činné v trestnom konaní zistiť samy,  ak by ešte pred nariadením vyšetrenia na psychiatrii mi dovolili reagovať na výpovede poškodenej a svedkov a predložiť písomnosti, ktoré preukazujú, že hovorím pravdu. Pochybujem, že budú konať ináč  aj samotní znalci, keď ani MUDr. Poloncovú nič nezaujímalo, len ako odstrániť písomnosti, ktoré potvrdzovali môj stav v posudzovanom období a v spise ešte založené neboli.

ad 9. Opäť  kapciózna otázka - aké opatrenia znalci navrhujú? 
Aké opatrenia môžu navrhnúť za to, že si niekto dovolí zverejniť podlosť ich kolegyne-znalkyne a vyjadriť vlastný názor na takéto konanie verejne?
Budú mať dosť odvahy na to, aby nepomáhali z "komára robiť slona"?  Naopak, aby boli objektívni a nezaujatí, aj keby tým mali ohroziť svoje postavenie?



Pre demokraciu sú toto nebezpečné otázky a postupy, pretože smerujú k potláčaniu slobody prejavu a ľudských práv ako v zmysle Ústavy SR, tak Dohovoru o ochrane ľudských práv a ochrane základných slobôd.


Je zaujímavé, že dňa 23. 4. 2012 v spise, do ktorého som nahliadala, nebol založený žiadny návrh adresovaný súdu od vyšetrovateľa Urbanoviča , aby mu súd vydal príkaz na vyšetrenie duševného stavu!

Návrh vyšetrovateľa som našla na OS Liptovský Mikuláš v spise pod  1Tp/303/2012.

Nenašla som tam, že by súd bol mal spis k dispozícii, aj keď sa naň odvoláva.

Návrh vyšetrovateľa je datovaný 12. 4. 2012  a bol súdu doručený 13. 4. 2012.

Ako bleskovo dokážu súdy konať, ak ide o záujem niekoho z  tých, ktorí patria k nim, vidieť  i z toho, že na základe návrhu vyšetrovateľa mu súd v Lipt. Mikuláši - JUDr. Podhorcová vydala príkaz na vyšetrenie duševného stavu obvinenej obratom - už 13. 4. 2012, na ktorom je nečitateľný dátum doručenia na políciu  - 12., alebo 17. 4. 2012.

Prečo asi mi nebolo toto uznesenie doručené už 23. 4. 2012, keď som bola nahliadať do spisu?
Prečo bolo treba utajovať kroky vyšetrovateľa, ktoré vykonáva v súvislosti so zaobstarávaním dôkazov?
Dôkazov, ktoré ja vnímam ako dôkazy zhromažďované proti mne, pretože "skutok" som nepoprela a ani dôvod, pre ktorý som sa postavila pred MÚ v Liptovskom Mikuláši 20. 5. 2011.

Dôkazov, zhromažďovaných proti mne, pretože na psychiatriu som odosielaná ešte skôr, ako som mala možnosť vyjadriť sa k obsahu výpovedí z výsluchu svedkov a ešte pred tým, ako bol vypočutý V. Janičina!

A rovnako neboli vo vyšetrovacom spise založené písomnosti, že uznesenie bolo odoslané obom menovaným znalcom.
Bolo si treba najprv zabezpečiť "loajalitu" oboch vymenovaných psychiatrov?

Ako návrh vyšetrovateľa,  tak príkaz súdu sú založené na výmysloch a lžiach MUDr. Poloncovej, ktoré uviedla do znaleckého posudku a svojho podania a výpovedí poškodenej, ako aj  na lžiach a výmysloch starostu Dúbravy Janičinu.

Tento svedok bol vypočúvaný až po vypočutí ostatných svedkov, nie v rovnaký deň ako MUDr. Poloncová, MUDr. Kotianová a MUDr. Šlepecký.

Tieto výmysly mi nebolo umožnené vyvrátiť ešte pred rozhodnutím o nariadení vyšetrenia u psychiatrov, ktorí pochádzajú z blízkeho prostredia MUDr. Poloncovej, rod. Uhrovej, ktorá sa narodila v Martine.

Napriek tomu, že moje návrhy na dokazovanie sú ignorované, napriek tomu, že zo zápisnice súdu v Žiline, kde bola vypočúvaná MUDr. Poloncová je zrejmé, že súd nariadil vykonať kontrolné znalecké dokazovanie, vyšetrovateľ má  akosi naponáhlo.
Psychiatri musia vyšetrenie vykonať do 31. mája 2012!

Nebolo mi doteraz umožnené ani to, aby som mohla predložiť všetky písomnosti, ktoré by mohli preukázať, že  ide o výmysly a lži - aj keď časť z toho som už do spisu  doložila, po obsahovej stránke ako podporné a priame dôkazy akceptované nie sú.

Moje návrhy na dokazovanie, ktoré by mohli ukázať, že nariadenie vyšetrovania môjho psychického stavu v zmysle otázok položených vyšetrovateľom Urbanovičom, je predčasné, ak nie rovno zbytočné, vyšetrovateľ neberie na vedomie  -- zjavne ich nemá záujem obstarať.

Môj návrh na vykonanie dôkazov okrem iného obsahuje aj:

- vyšetrenie u psychiatra a psychológa MUDr. Poloncovej,
- vyšetrenie mňa i MUDr. Poloncovej na detektore lži,
- doplnenie spisu všetkými fotografiami, ktoré vyhotovila policajtka Čupková, vo farebnom prevedení,
- zabezpečenie originálneho záznamu telefonátu z 10. 2. 2011, kedy som o 08.36 volala MUDr.   Poloncovej  a žiadala ju o vrátenie zadržanej dokumentácie.

Samozrejme, o vykonaní dôkazov rozhoduje vyšetrovateľ, a ako sa ukazuje, vhodné je vykonať len to, čím budú môcť "zlikvidovať" mňa!

Nepochybujem, že tieto riadky a úvahy budú pre "všemohúcich" len ďalším dôkazom mojej paranoidnej poruchy, ale mňa k nim nútia moje 35-ročné životné skúsenosti človeka terorizovaného komunisticko-eštebáckym režimom, ktorý dodnes pretrváva obohatený o mafiánske praktiky, pretože toto nie je prvým pokusom "všemohúcich" "realizovať" sa na mne cez psychiatrov.


Vyšetrovateľ určil dvoch znalcov, psychiatrov, ktorí sú z blízkosti a rodiska MUDr. Poloncovej, rod. Uhrovej.

A pre istotu jedným zo znalcov je aj psychiater  z Psychiatrickej liečebne v Sučanoch - prečo asi?
Kladiem otázku, či náhodou nie preto, že ak tam prídem v dobrej viere akože na vyšetrenie, už sa odtiaľ nedostanem?!
Ktovie totiž, čo ešte za mojím chrbtom vyfabrikoval vyšetrovateľ Urbanovič a jeho školiteľ Stano.

Porušovanie ľudských práv a potláčanie akéhokoľvek slobodného prejavu v tomto štáte začína naberať na čoraz väčšej intenzite. A nie je to iba mojím dojmom, ale všeobecne známou skutočnosťou.

Kladiem ju, opakujem, napriek tomu, že mi toto "všemohúci" pripíšu ako dôkaz paranoidnej poruchy, ktorú si vymyslela MUDr. Poloncová! "Vyšiť" niekomu takúto diagnózu bez toho, aby sa niekto zaujímal, či tvrdenia probanda sú niečím podložené, je bežnou praxou na slovenských psychiatriách.

Zvyklo sa to tak robiť v rokoch sedemdesiatych, kedy rovnakým  spôsobom likvidovali odporcov režimu, označovaných za triednych nepriateľov!

Nikoho nezaujíma hrubé porušovanie mojich práv, rovnosti pred zákonom, vyprodukovanie zo mňa zločinca - len preto, že som si dovolila verejne protestovať proti podlosť, ktorej sa na mne dopustila MUDr. Poloncová ako znalkyňa,  pričom mojimi námietkami a dôkazmi o nepravdivosti ňou vystaveného posudku sa nik nezaoberal.

Otázky, ktoré vyšetrovateľ kladie znalcom, sú vyložene cielené - a na mnohé z nich už odpovedala aj MUDr. Poloncová.

Som presvedčená, že celej tejto mašinérii schovávajúcej sa za políciu "pomáhajúcu a chrániacu" ide o úplne niečo iné! Že je tu v hre aj moja žaloba proti INA Kysuce, v ktorej preukázateľné porušenie dobrých mravov pri uzatváraní podlej Dohody je to posledné, čo súd potrebuje priznať!
Lebo "biele goliere" majú pravdu predplatenú špinavými peniazmi!


Ľudia! Uvedomujete si, kam sme sa to dostali?

Hocikto z Vás môže byť za pravdu obvinený a postavený pred trestný senát a poslaný do kriminálu, alebo zatvorený na psychiatriu! Na základe toho, že Vám nedovolia vôbec na svoju obhajobu predložiť dôkazy, že tie, ktoré si nemôžete zo svojej moci zaobstarať, nezaobstarajú, a na tie , ktoré predložíte, kašľú!?

Toto je potláčanie slobôd a práv občanov najhrubšieho zrna!

Ako môžem byť pre spoločnosť nebezpečná ja tým, že si dovolím zverejniť podlosť MUDr. Poloncovej a 
nečinnosť polície v súvislosti s mojím trestným oznámení?

Niekto tu potrebuje vyrobiť kauzu "svetového kalibru" - na zastrašovanie občanov! Ani z výpovede MUDr. Poloncovej nevyplynulo, že by sa bola nejako extra zaujímala o to, čo som mala na plagáte napísané!

Ibaže - ležím v žalúdku V. Janičinovi a polícii v Liptovskom Mikuláši! A preto treba exemplárne "riešiť" prípad ohovárania MUdr. Poloncovej - lebo inak na mňa nič nenašli!

Nie dokazovaním, či išlo naozaj o ohováranie, ale zaobstaraním si "kompatibilných" - zrejme na objednávku vyhotovených posudkov - až dvoch znalcov!
Nie je totiž čas počkať na výsledok kontrolného znaleckého posudku odborníkov, ktorí majú čo do veci hovoriť!

Ľudia, ktorí čítate tieto riadky a stránky! Prosím Vás, šírte mnou napísané - ak máte možnosť aj do zahraničia orgánom, ktoré sa zaoberajú ľudskými právami!

Dnes som na rade ja, zajtra to môžete byť Vy!

A ak by ste mi niektorý z Vás chceli nezištne pomôcť bezplatným zastúpením pred súdom v trestnom konaní, ozvite sa mi na adresu do Dúbravy pri Liptovskom  Mikuláši. 

Na financovanie právneho zastúpenia nemám prostriedky a bezplatného advokáta  by mi aj tak  nepriznali,  aby mohli konať podľa svojvôle a beztrestne ma poškodzovať ďalej. A nie je vylúčené, že  ak  by mi ho priznali, tak len  takého, ktorý by išiel po ruke im!
Taká je prax a moje životné skúsenosti.