štvrtok 29. decembra 2011

Špinavý boj o ovládnutie urbárskeho pozemkového spoločenstva v Kysuckom Novom Meste

O tom, ako sa nakladalo s vlastníctvom podielových spoluvlastníkov v urbárskom spoločenstve za predchádzajúceho vedenia  sa  toho zverejnilo už dosť.

Prítomní na poslednom valnom zhromaždení  riadne zvolili nové vedenie. Pripomeniem, že samozvaný moderátor JUDr. Chovanec určil pravidlá "hry" s nami --  pravidlá, podľa ktorých sme sa museli riadiť pri voľbe nových členov výboru.. 
Nám neostalo nič iné, len na jeho diktát pristúpiť. Nesmeli sme hlasovať podľa výšky svojich podielov, od ktorých sa odvíja počet hlasov, a každému priznal len jediný hlas.

Bolo nám pod nátlakom  zabraňované, aby sme mohli využiť v zmysle zákona svoje práva. Neostalo nám, len prijať túto nečistú "hru", aby sa veci pohli ďalej, a aby spoločenstvo mohlo fungovať. 

Dnes ten, pod ktorého taktovkou sa voľby udiali, poukazuje na to, že neboli legitímne! 

Napriek manipulácii vôle zúčastnených  sa napokon podarilo zvoliť nový výbor - výbor, ktorý - na prekvapenie vedenia, ktoré nemalo v úmysle vôbec odstúpiť, už im nedával ďalšie šance na ovládanie spoločenstva.

Zvolením konkrétnych  nových členov výboru vyjadrili tí podielnici, ktorým na vlastnom majetku záleží,  a ktorí sa pravidelne valných zhromaždení zúčastňujú, vôľu a snahu po náprave dovtedajšieho stavu.

Hlasovalo sa a nik nikoho nenútil hlasovať za toho, alebo onoho. Každý hlasoval slobodne podľa vlastnej úvahy!

Celý priebeh valného zhromaždenia je nahratý na diktafónovom zázname, takže pochybovať o pravdivosti mojich slov nie je dôvodné.

Nový výbor sa ujal po počiatočných prekážkach, ktoré mu kládli do cesty Ing. Galvánek a jeho suita, svojej funkcie a pustil sa do mapovania stavu spoločenstva.

Nezákonnosť siedmych zmlúv z ôsmych, ktoré boli v našom mene uzavreté s nájomcami, napadol na súde. 

Zmluvy nás jasne svojím obsahom poškodzujú! Pred podaním na súd boli dané  na právnu analýzu.

Nemusí nikto pochybovať, že sa komusi pretrhol  takto zdroj ziskov - komusi, kto sa na nás dlhé roky obohacoval.


Každý  iste dobre tuší, kto mal a má najväčší záujem na tom, aby všetko zostalo po starom, aby nakoniec získal prevahu v spoločenstve a mohol rozhodovať podľa svojej vôle až do štádia, kedy všetkých drobných spolupodielnikov úplne oberie o všetko za nanútenú najnižšiu výkupnú cenu!!!

A pretože nové vedenie spoločenstva sa pustilo do skutočného čistenia "Augiášovho chlieva" po svojich predchodcoch, začalo byť veľmi nepohodlné!

Najavo vychádzajú  minulé nekalosti, ktoré v konečnom dôsledku poškodzujú nás všetkých.

A pretože sa nejeden "z nich" cíti ohrozený aktivitami a zisteniami nového vedenia, rozhodli sa diskreditovať nové vedenie za každú cenu - ohováraním a marením jeho snáh ohlupovaním podielnikov, ktorí sa vo veci vôbec nevedia orientovať.

Žalobu na súd má právo podať ktorýkoľvek spoluvlastník, ak sa cíti poškodený.  V tom mu nik nemôže zabrániť.
A v prípade úspechu musia znášať trovy tí, ktorí súhlasili s protiprávnym konaním  - teda  všetci, ktorí sa  nesnažili zabrániť protiprávnemu konaniu tých, ktorých sa žaloba týka!!!

Je úplne zbytočné poukazovať na dosiaľ údajne neuzavreté zmluvy - momentálne nebude núdza o odberateľov dreva, pretože ho je na trhu málo!


Z iniciatívy osoby  "ja nič, ja muzikant" bola založená Rada vlastníkov, ktorá sa prezentuje na vlastnej internetovej stránke, kde sa neštíti ohovárať najmä M. Anteckého  a Ing. J. Starinského.

Dezorientuje spoluvlastníkov nezmyselnými vyhláseniami a aktivitami  na ich adresu  a vyzýva ich, aby Anteckému a Starinskému nedávali plné moci na zastupovanie v čomkoľvek.


Pritom obaja vyššie menovaní sa snažia iba ochrániť vlastníctvo všetkých členov pred nenásytnými bezcharakternými indivíduami, ktoré vyvíjajú snahy obohacovať sa na majetku iných aj naďalej.

A takto sa prezentovali - okrem iných osôb - ešte pred svojím zvolením do funkcie vo výbore!

Samozvaná Rada vlastníkov drzo vyzýva - lanári do svojich radov spolupodielnikov, pretože spoločenstvo je ohrozené menovanými a ONI - Rada vlastníkov sa snažia o záchranu nášho spoločného majetku!!!

V  Rade vlastníkov  na prvom mieste figuruje súčasný primátor Mesta Kysucké Nové Mesto Ing.  Hartel. Ak si dobre spomínam, na jednom z VZ mu bolo vykričané, v ktorom subjekte má vlastné záujmy.

A ten, ktorý má na všetkom záujem najväčší, ten, ktorého ženie "dopredu" len zlosť a nenávisť premiešané túžbou po pomste tým, ktorí sa mu nevyhli z cesty, sa skrýva v úzadí - povrázky poťahuje z bezpečia svojej kancelárie.

Žiaľ, eštebácko-mafiánske praktiky, udomácnené pevne v tomto štáte im to umožňujú - korumpovať súdy, políciu, prokuratúru, využívať kamarátske prepojenia po straníckych líniách - najmä cez príslušnosť k strane SMER a HZDS.

Nedotknuteľnosť a arogancia s akou ju využívajú, bije denne a všade do očí, ale pri tej extrémnej skorumpovanosti orgánov nemáme šancu na nápravu.

Ľudia, neverte Rade vlastníkov! Určite to s Vami dobre nemyslia! A tí menovite uvedení sú nastrčené  figúrky, za ktorými sa schováva ktosi úplne iný!
Aj meno Ing. Hartela, primátora KNM nemá iný cieľ, ako vzbudiť dôveru a dezorientovať tých členov spoločenstva, ktorí si nedokážu ani len vo sne predstaviť, ako sa nakladalo s ich majetkom a čo vlastne samozvaná Rada vlastníkov  sleduje!
Ide jej o jediné: Zvrátiť situáciu na svoju stranu a zmocniť sa vlády v urbárskom spoločenstve!